Årsmøde

Anders Malta efter Årsmødet: ”Indflydelse betaler sig”

Som delegeret for DMF Hovedstaden deltog Anders Malta i det vigtige Årsmøde i slutningen af september. Han bakker op om den nye retning for forbundet og fik selv en vigtig ændring indført, fortæller han her.
Anders Malta blev valgt til DMF Hovedstadens bestyrelse ved generalforsamlingen d. 6. maj 2024.

Der var meget på spil på DMF’s Årsmøde 2024, hvor komponist og trompetist Anders Malta som delegeret repræsenterede DMF Hovedstaden.

Her skulle der nemlig stemmes om store forandringer af DMF’s hidtidige strukturer.

Selv kalder den 29-årige musiker det for et ”historisk Årsmøde,” hvor han som delegeret var glad for at kunne gøre sin indflydelse gældende.

”Det var mit første Årsmøde som delegeret, og det var nogle meget vigtige ændringer, der blev stemt igennem. Det var ikke alle, der var enige i hovedbestyrelsens forslag, men jeg mener, at det var afgørende, at de blev vedtaget,” siger han.

Her henviser Anders Malta særligt til de ændringer, der fremover samler al økonomi i hovedforbundet, samler landets afdelinger i regioner samt at der nu er ensartede kontingentpriser over hele landet.

Fik prisen sat ned

I forhold til samling af økonomien vurderer Anders Malta, at det er presserende ift. at bruge forbundets midler bedst muligt. For penge sparet på regnskabsstyring og revision kan nu i stedet bruges på andre ting.

Når det kommer til beslutningen om at lave ensartede medlemspriser for hele landet, tror han på, at det vil hjælpe på rekrutteringen af nye medlemmer.

”Det uhensigtsmæssigt, at priserne er forskellige landet over, og jeg er glad for, at der nu er kommet en gennemsigtig prisstruktur,” siger Anders Malta, der selv fik et ændringsforslag stemt igennem på netop dette område.

Han fremsatte et ændringsforslag til hovedbestyrelsens forslag, der gør det

billigere for yngre musikere at være medlem samt fjerner forskellen i pris således, at det fremover koster det samme at være under 25 år som at være studerende.

På den måde forskelsbehandler man ikke de unge professionelle musikere, der går en anden vej en f.eks. konservatorievejen, forklarer han.

”Det, synes jeg, er et godt eksempel på, at man ved at melde sig som delegeret kan gøre sin indflydelse gældende. Og der er plads til dem, der gerne vil,” siger han med opfordring til andre medlemmer af DMF, der kunne overveje at tage del i det politiske arbejde.

”Det giver et godt indblik i den demokratiske proces, og så har man muligheden for at lave om på det, man er utilfreds med,” siger han.

Et fremtidssikret DMF

Den kommende tid skal de store strukturændringer, der blev vedtaget på Årsmødet, implementeres.

Det bliver et omfattende arbejde, som hovedbestyrelsen nu skal i gang med, forventer Anders Malta, men han er ganske optimistisk for fremtiden.

”Jeg mener, at vi med strukturændringerne har lavet de ændringer, der skal til for at fremtidssikre DMF. Og selv om det på Årsmødet gav anledning til nogen splittelse, så håber jeg inderligt på, at det i fremtiden vil samle og styrke os,” siger Anders Malta og uddyber:

”Det er afgørende, at vi forbliver samlet, og med de fornuftige kandidater, der blev valgt til hovedstyrelsen for de næste to år, er jeg sikker på, at det bliver rigtig godt.”