Musikken

Derfor er vi nu DMF Hovedstaden

For tydeligere at signalere, at DMF København omfavner hele Storkøbenhavn - og mere til - er det for nylig blevet besluttet, at afdelingen skifter navn til DMF Hovedstaden.
Bestyrelsesmøde i DMF Hovedstaden
Bestyrelsesmøde i DMF Hovedstaden

Navneskiftet til DMF Hovedstaden blev enstemmigt vedtaget på DMF Københavns generalforsamling i starten af maj i år. Motivationen for at skifte navnet, der har mange årtier på bagen, var nemlig til at forstå.

Det tidligere DMF København favner nemlig medlemmer langt ud over kommunegrænsen, hvor eksempelvis musikere på Frederiksberg, Lyngby, Rødovre, Hvidovre, Bornholm og Frederiksborg med flere er en del af fællesskabet.

Navneskiftet er derfor primært symbolsk, da man ønsker at signalere, at afdelingens arbejde bestemt ikke kun er fokuseret på medlemmer i København men alle musikere i hovedstadsområdet.

”Historisk set har vi dækket et stort område, og nu tilpasser vi navnet, så det bliver mere retvisende,” siger Henrik Jansberg, hvis titel altså nu er forperson for DMF Hovedstaden.

 

Sammen står vi stærkest

Opgaven for DMF Hovedstaden er fortsat den samme som altid, fortæller Henrik Jansberg, nemlig at være der for medlemmerne og arbejde for, at de får de bedst mulige løn- og arbejdsvilkår.

I det arbejde ligger også, at man fra afdelingens side forsøger at påvirke de lokale politikere på rådhusene til at træffe beslutninger, der er gunstige for musikernes arbejdsliv og kulturen som område.

Konkret betyder det, at Henrik Jansberg og resten af bestyrelsen i DMF Hovedstaden konstant er opmærksomme på, hvor der er mulighed for forbedringer og nye måder at gøre tingene på.

Og her hjælper det, at man står sammen og viser sammenhold, fortæller Henrik Jansberg.

”Det er ikke nemt at få ting igennem det politiske system, men det hjælper, når vi er mange, der står sammen. Og det viser det nye navn netop også, at vi gør,” siger han.