Musikken

Leder: Vi lader os ikke afskrække

Selv i en tid, hvor udfordringerne er mange og budgetterne stramme, lader vi os ikke afskrække. Tværtimod står vi over for en vigtig opgave: At styrke kunsten og kulturen i vores lokalsamfund.
Forperson, Henrik Jansberg

De kommunale budgetter synes måske ikke altid at prioritere kulturområdet, og det er fristende at se på det som en udgift. Men lad os minde alle om, at kunsten og kulturen er mere end bare udgifter på et regnskab. De er byggestenene til livlige fællesskaber, der skaber stolthed og tilhørsforhold.

Vi har en chance for at forme vores kommunes identitet gennem kunst og kultur. Det er gennem kreative udtryk, musikalsk skaben og kunstneriske visioner, at vi tiltrækker ikke kun kunstnere, men også nye virksomheder og borgere. De søger efter steder, hvor kulturen blomstrer, fordi de ved, at det skaber et rigere liv for dem selv og deres familier.

Vores tilgang for at sikre, at kunsten og kulturen bliver prioriteret i kommunebudgettet, er proaktiv. Vi har indledt en åben og konstruktiv dialog med politikere, hvor vi præsenterer den merværdi, kunst og kultur tilfører vores samfund.

Vi udarbejder høringssvar, der underbygger vigtigheden af investeringer i kulturområdet, og vi beder om foretræde i de politiske udvalg og fremlægger vores holdninger til konkrete forslag.

På den måde arbejder vi for, at musikernes stemme bliver hørt, og at vores synspunkter tages med ind i budgetforhandlingerne.

Lad os stå sammen om at værne om kunsten og kulturen i vores kommune. Lad os vise, at selv når budgetterne strammer, så er vores engagement og tro på kunsten og kulturens potentiale stærkere. For der er brug for attraktive fællesskaber, der trækker på kunsten og kulturens kraft.

I DMF Hovedstaden står vi klar til at byde ind med indhold og pege på løsninger. Så lad os samarbejde, dele og skabe fremtidens kulturhovedstad – for alle børn, unge, voksne og ældre.
 

Bedste hilsener,

Henrik Jansberg, forperson hos DMF Hovedstaden