Musikken

Guldimund modtager årets Ildsjælspris

Årets Ildsjælspris går i år til sangskriver, sanger, guitarist og bassist
Asger Nordtorp Pedersen, også kendt som Guldimund. 
Guldimund
Guldimund. Foto: PR

DMF Hovestadens bestyrelse er glade for at kunne give dette års Ildsjælspris til den kritikerroste musiker Asger Nordtorp Pedersen med kunstnernavnet Guldimund.  

Det fortæller bestyrelsesmedlem Sara Nigard Rosendal, der uddyber, at Asger laver sange, tekster og kompositioner, der er dybt originale, meget personlige og utroligt alment menneskelige. 

”Udover at være en kæmpe musikalsk begavelse bruger han også sin platform til at belyse nogle problematikker inden for musiklivet. Også, og måske især på grund af dette, får han denne pris,” siger Sara Nigard Rosendal.  

Hun uddyber, at Asger blandt andet har udtalt sig omkring, hvordan det som musiker er svært at navigere i en verden med streaming og tech-kapitalismens stigende styring af vores kulturforbrug.  

Det fremhæves desuden, at Asger har udtalt sig om – og forholdt sig til sin egen - bias, når det handler om diversitet.  

”I DMF Hovedstaden påskønner vi virkelig, når vores medlemmer belyser de problematikker, vi har til fælles, for på den måde forhåbentligt at give os bedre forhold at lave kunst under,” slutter Sara Nigard Rosendal.  

Asger Nordtorp Pedersen siger til Musikken, at han er taknemmelig for prisen, og at han føler et ansvar for bruge sin voksende platform og magt til at tale åbent om tingene, og hjælpe minoriteters budskaber frem.  

Men han er også ydmyg omkring prisen, fortæller han. 

”Jeg er stadig bare en hvid, ciskønnet mand, der får hæder for at sige højt, at andre har det svært.” 

Asger Nordtorp Pedersen modtager officielt Ildsjælsprisen, der medfølges af 20.000 kr., på DMF Hovedstadens generalforsamling den 3. Maj.