Årsmøde

Jakob var delegeret til DMF’s Årsmøde: ”Flere stemmer bliver hørt nu”

Årsmødet 2024 var afgørende for DMF’s fremtid. Som delegeret var Jakob Kragesand med til at stemme de ændringer igennem, som han mener er nødvendige for at styrke DMF.
Jakob Kragesand kom i spil som 1. suppleant, der der opstod sygdom i delegeretgruppen forud for Årsmødet 2024.

Som 1. suppleant til Årsmødet 2024 blev kontrabassist og projektleder hos Tempi, Jakob Kragesand, pludselig kaldt til Børkop nær Vejle.

Her deltog han i sit første Årsmøde som delegeret på vegne af DMF Hovedstaden i det, der skulle vise sig at blive et af de mest afgørende møder i DMF’s historie. 

Jakob Kragesand fortæller, at oplevelsen på Årsmødet, hvor den største strukturændring i mange år blev vedtaget, gav ham perspektiv på det arbejde, der udføres i Dansk Musiker Forbund.

”Som en yngre, engageret fagforeningsperson gav det mig et indblik i, hvordan det foregår, når man i ét samlet musikerforbund skal samle mange grupper af mennesker, der har forskellige geografiske og genremæssige udgangspunkter,” siger han.

Et mere samlet forbund

På Årsmødet var ønsket fra DMF’s hovedbestyrelse blandt andet at samle de mange lokalafdelinger i regioner, hvilket der ikke var udelt begejstring for hele vejen rundt.

Men for Jakob Kragesand er det den rigtige vej at gå for DMF, som han føler kom styrket ud af Årsmødet med vedtagelsen af bl.a. opdelingen i regioner og et øget fokus på mere direkte medlemsdemokrati.

”Det gjorde indtryk på mig, hvor stort et arbejde hovedbestyrelsen havde gjort, hvor de inden Årsmødet grundigt havde forberedt, hvordan vi over en overgangsperiode kan implementere de nu vedtagne forslag og en mere sammenhængende struktur. Og det ser jeg som en proces mod et mere forbundet DMF,” siger han.

I den forbindelse fremhæver han fordelene ved, at der nu også arbejdes frem mod en bredere repræsentation i hovedbestyrelsen.

Plads til flere i forbundet

Målet er nemlig, at hovedbestyrelsen fremover skal bestå af medlemmer fra alle landets regioner samt repræsentanter for de forskellige grupper af musikere. Det kan være repræsentanter for freelancere, fastansatte, undervisere og fra vækstlaget, der sikrer de enkelte medlemsgrupper en stemme.

”Det er godt, at flere stemmer bliver hørt nu, og det tror jeg på, vil give os et mere samlet og styrket forbund,” siger Jakob Kragesand.

Han mener også, at DMF fremover bedre vil kunne rumme flere faggrupper, som i øjeblikket står uden fagforbund

”Jeg møder en del folk, der arbejder med musik i støttefunktioner, som jeg mener kunne være potentielle medlemmer. Det kan være agenter, managers og tour-managers, der er en del af mange musikeres daglige arbejde, og som mangler et fagforbund,” slutter han.