Musikken

[LEDER] Der skal mere musik i kulturpolitikken

Henrik Jansberg
Henrik Jansberg

Kulturområdet er ofte defineret som et virkelig stort og bredt felt, mens det økonomisk set prioriteres ret smalt.

Her er det idræts- og biblioteksområdet, der prioriteres rent økonomisk set, samt museer, der støttes både statsligt og kommunalt.

Langt mere beskedent ligger musikområdet, særligt når man ser på, hvor meget musik fylder i borgernes hverdag.

Derfor må det være DMF Hovedstadens opgave at få placeret musikken og musikere højere i hierarkiet, når den kommunale kulturpolitik skal defineres.

For os er de væsentligste områder i denne sammenhæng musikskolen, spillesteder, koncerter og ensemblerne.

Musikskolen rummer i denne sammenhæng den kommunale prioritering af undervisning og børn og unges møde med musikken.

Spillesteder og koncerter rummer alle de koncerter, der foregår med kommunal driftsstøtte og honorarstøtte, samt festivaler.

Ensemblerne dækker over professionelle kor, orkestre og ensembler, der tilsammen skaber en mangfoldighed af musikalske udtryk i alle genrer.

Vi er nået et lille stykke af vejen, når der nu afsættes midler til hundredvis af skolekoncerter gennem LMS. Men for os som fagligt fællesskab for professionelle udøvere og skabere er det vigtigt, at musikken prioriteres meget højere i den kommunale politik til gavn for alle borgere i Hovedstaden.

For at komme det mål nærmere arbejder bestyrelsen i DMF Hovedstaden nu målrettet med politiske strategier og løsninger, som I kommer til at høre mere om i den kommende tid.

Bedste hilsener,
Henrik Jansberg, forperson hos DMF Hovedstaden