Musikken

Leder: Det handler ikke om modsætninger, men om at skabe sammenhæng

Overalt i musiklivet er der interesseorganisationer. Nogle med brede interesser, nogle med smalle interesseområder.
Henrik Jansberg

Men hvis vi virkelig ønsker at sætte en politisk dagsorden for musikken og musikerne kræver det, at vi i langt højere grad løfter blikket op fra særinteresserne og kigger på musikken i et samfundsperspektiv, både lokalt og nationalt. 
 
I DMF Hovedstaden har vi gennem længere tid arbejdet ud fra ideen om at skabe mere dialog på tværs af musiklivets aktører i forsøg på at fremme nogle brede dagsordener som eksempelvis sundhed, trivsel og uddannelse. 

Det drejer sig nemlig i høj grad om at få musikken til at fylde i de kulturelle planer og strategier, som bliver lagt i kommunernes forskellige kulturudvalg.  

For det betyder noget, når budgetterne lægges. 
 
På den måde er netværket og dialogen vokset. Hvis vi øger vores indsats for at skabe fælles forståelse, kan vi også bedre finde fælles løsninger, som dels kan fremlægges for politikerne samt vise, at vi i musiklivet er i stand til at arbejde sammen og bidrage kollektivt. 

Kort sagt kan politikere godt lide store løsninger, der dækker store områder. Og her skal musikken fylde mere. Det arbejder jeg og vi i DMF Hovedstaden for sker. 

Med bedste hilsener, 

Henrik Jansberg, forperson DMF Hovedstaden