Musikken

[LEDER] DMF København tager handsken op

Formand Henrik Jansberg

I denne udgave af Musikken kan du læse, at Københavns nye kulturborgmester, Mia Nyegaard, er stor fan af den danske model. Her er det som bekendt arbejdsmarkedets parter, der aftaler vilkårene uden politikernes indblanding. Det har også historisk set vist sig at være en model med mange fordele.

Hos DMF København er vi selvsagt også store fortalere for den danske model, men vi ved fra musikområdet, at mange spillesteder og undervisningsinstitutioner i Hovedstaden ikke har indgået forpligtende aftaler, som beskriver løn og vilkår i forhold til de usikre ansættelser, som musikerne har.

Så når Københavns Kommune ved at give økonomisk støtte til diverse kulturinstitutioner blåstempler dem, bør der også følge politiske krav med, mener jeg.Eksempelvis, at der skal være ordentlige økonomiske vilkår for dem, der står på scenen, dem, der skaber indholdet og dem, der underviser kommende talenter.

Derfor vil vi til stadighed forsøge at skabe politisk bevidsthed om, hvor stor værdi vores medlemmer bidrager med og synliggøre de vilkår, der arbejdes under som freelancer og løst ansat i musikbranchen.

Ret skal være ret

Når det er sagt, så har den nye kulturborgmester kun været i embedet siden starten af januar i år, og naturligvis er det ikke alt, hun endnu kender til og haft tid til at sætte sig ind i. Selv siger hun, at hun efter de første 100 dage vil komme med sit politiske udspil med fokus på mærkesager og ting, der skal ændres på.

Hos DMF København er det indtil da - og resten af hendes tid som borgmester - vores intention at presse på for, at hun får øjnene op for de udfordringer og problemstillinger, som mange af jer medlemmer oplever i jeres professionelle virke.

Derfor vil vi gøre, hvad vi kan for at informere kulturborgmesteren om musikernes arbejdspladser i København. Og til vores store glæde har kulturborgmesteren allerede kastet handsken på gulvet og inviteret DMF København og vores medlemmer til løbende at komme med inputs og ideer til nye og bedre måder at styrke musikernes arbejdsforhold.

Så herfra er der bare at sige: Kære Mia Nyegaard, vi tager handsken op!