Musikken

[LEDER] Lad os spille til den lyse morgen. Men til en ordentlig løn

Henrik Jansberg
Henrik Jansberg

Levende musik er en afgørende del af vores kulturliv og vores liv som mennesker. Det er her, vi kommer i tæt kontakt med vores følelser, mærker livet, forelskelsen og kærligheden ekstra stærkt. Hvor musikken borer sig helt ind i sjælen, får os til at mindes og overvældes af glæde, livslyst og fællesskab.

Professionelle musikere kan nemlig noget helt særligt i mødet med publikum foran scenen, hvor magiske og uforglemmelige øjeblikke og indtryk opstår.

For mange blev det ekstra tydeligt under nedlukningerne, hvor denne vitale del af vores liv måtte undværes i lang tid. Og jeg tror, at det fik mange til at sætte ekstra meget pris på den levende musik, da det igen blev muligt at spille.

Men både politikere og publikum skal huske sig selv på, at hver gang musikken griber og fortryller os, er det en musiker, der har skabt musikken, og som skaber netop det øjeblik.

Det er med andre ord en stor og vigtig samfundsopgave, som musikerne løfter, og selv om musik ofte er forbundet med netop glæde, så skriver og spiller professionelle musikere ikke for sjov.

Vi elsker vores arbejde, ja, men som en afgørende del af den store organisme, vi kalder kulturlivet, skal vi som musikere selvfølgelig have ordentlig løn for vores arbejde under rimelige vilkår, så der er et fremtidsperspektiv i arbejdet. For det har en stor værdi.

Og det arbejder vi i DMF Hovedstaden for hver eneste dag. Uanset, om man spiller eller underviser, skal man som professionel musikere have en rimelig betaling, og arbejdet med at synliggøre værdien af musikernes arbejde er den vigtigste sag for mig.

Så lad os endelig spille og danse til den lyse morgen. Men sørg for at musikerne får en ordentlig løn.