Musikken

[LEDER] Vi skal stå sammen for bedre vilkår

Henrik Jansberg
Henrik Jansberg

Knapt er vi kommet ud af to års gentagne nedlukninger, hvor kulturen har været hårdest ramt, før der atter tales økonomiske besparelser for området.

På Frederiksberg ser vi på den måde, at fritidsforvaltningen har peget på kommunens kulturpuljer som en vej til at finde budgetforbedringer.

Nærmere betegnet er det Strategi- og partnerskabspuljen samt Hurtigpuljen, som udses til en besparelse på 20 procent næste år og yderligere 25 procent i 2024.

Det virker helt forrykt, at man skal skære i de forvejen beskedne beløb, der uddeles via disse puljer. Besparelser, der kommer til at ramme de små aktører, der ikke får varig driftsstøtte, og som med små midler skaber grobund for nye kunstneriske ideer og initiativer.

Musikken er i forvejen ikke prioriteret højt i det kommunale budget på Frederiksberg - og for den sags skyld heller ikke i Københavns Kommune, hvor midlerne også er beskedne.

I DMF Hovedstaden mener vi naturligvis, at Regionens kommuner langt hellere skulle investere i musikken og det kulturbefordrende potentiale, som musikken indeholder. Vi ser, at vores professionelle udøvere, skabere, formidlere og underviser kan løfte en langt større opgave, hvis der også ses deres vej, når der skal prioriteres i kommunen.

Det er derfor på tide, at vi musikaktører samler os om at løfte musikkens stemme, og af samme årsag har vi i den forløbne periode taget skridt til at skabe netværk af aktører, som forhåbentlig kan samle sig om at løfte større budskaber ind i det politiske rum.

For det drejer sig om at styrke hele kæden og skabe en fælles strategi, så vi får mere musik i folkeskolen, styrker den kommunale musikskole samt musiktalenterne, og skaber bedre vilkår for den professionelle musikscene.

Og det kan vi bedst, hvis vi står sammen.

Med ønsket om en god sommer til jer alle,

Henrik Jansberg,
forperson DMF Hovedstaden.