Musikken

Ny forsikring har været en god forretning for jazzsanger Sinne Eeg

Som selvstændig musiker er aflysninger og sygdom ofte forbundet med et betydeligt økonomisk tab. Men det kan du som medlem af DMF nu forsikre dig i mod, hvilket jazzsanger Sinne Eeg klart kan anbefale.
Sanger Sinne Eeg anbefaler aflysningsforsikringen
Sanger Sinne Eeg anbefaler aflysningsforsikringen

En flystrejke og en uventet ombygning. To ting, der er svære at forudse, og som uden en aflysningsforsikring ville have kostet jazzsanger Sinne Eeg et relativt stort beløb i tabte indtægter.

Som selvstændig musiker er hendes kalender nemlig fyldt med jobs i ind- og udland, og da en planlagt koncert i Belgien tidligere i år blev aflyst grundet en udenlandsk flystrejke, ville hun normalt have stået tilbage med et øv og en manglende indtægt.

Det samme ville også havde været tilfældet, da et spillested pga. en pludseligt påkrævet ombygningen aflyste hendes koncert nogle måneder tilbage.

Men hun fik sin betaling alligevel, da hun tilbage i maj måned tegnede DMF’s nye aflysningsforsikring, der netop dækker tab af indkomst i situationer som førnævnte.

”Jeg har faktisk ventet i mange år på, at der ville komme et tilbud som dette. For som selvstændig musiker er jeg ret sårbar over for netop aflysninger og sygdom, så jeg slog til med det samme, forsikringen blev mulig at tegne,” siger Sinne Eeg.

Personligt er hun dækket op til 10.000 kr. pr. aflyst koncert med et maksimum på i alt 60.000 kr. om året. Præmien, hun betaler, lyder på 308 kr. pr. måned, så indtil videre har det været en god investering, fortæller hun.

”Alle musikere vil jo helst spille, men når arrangøren aflyser, så er det meget rart at være dækket ind,” siger hun.

 

Målrettet DMF’s medlemmer

Det er DMF’s eget forsikringsselskab, DMF Forsikring GS, der tilbyder aflysningsforsikringen, og det er kun medlemmer af DMF, der har mulighed for at tegne den.

Det fortæller formand for netop DMF Forsikring, Henrik Jansberg, der uddyber, at ordningen er oprettet på grund af et tydeligt behov.

 

”Vi har set, at medlemmer risikerer at stå med håret i postkassen, når de bliver ramt af aflysninger eller selv bliver syge. Så for at sikre dem mod et økonomisk tab og skabe en form for sikkerhedsnet, har vi valgt at lave den nye forsikring,” siger han og uddyber:

”Ordningen er allerede blevet vældig populær, og den virker for mange som endnu et godt argument for at være medlem af DMF.”

 

Optrådte med brækket ribben

I tilfælde af sygdom dækker forsikringen som nævnt også, og det er ligeledes afgørende for Sinne Eegs beslutning om at tegne den. Det giver nemlig tryghed og mere ordnede arbejdsforhold som selvstændig, mener hun.

”Jeg har tidligere prøvet at synge med et brækket ribben og lungebetændelse på samme tid. Med muligheden for at aflyse pga. at sygdom er det nemmere at træffe den kloge beslutning om at passe på sig selv i stedet for at presse sig selv ud over, hvad der er rimeligt og bedst for en selv,” siger hun.