Musikken

Karrierekick skaber nærhed til DMF

DMF Hovedstadens medlemsarrangement Karrierekick er en håndgribelig mulighed for afdelingens medlemmer til at få skudt et nyt pressefoto eller få konstruktive indspark til det visuelle udtryk. Seneste version af det populære event fandt sted torsdag den 13. oktober i Dansk Musiker Forbunds hus på Sankt Hans Torv. I omegnen af 75 musikere lagde vejen forbi Karrierekick, og deltog i dagens aktiviteter.
Karrierekick i oktober
Karrierekick i oktober

Udover de konkrete foto- og grafiktilbud lægger Karrierekick også op til, at musikere kan mødes i deres lokale DMF-afdeling på tværs af genrer og faglighed. I løbet af dagen summede det da også af liv, opdyrkning af nye og gamle relationer og hektisk aktivitet omkring de kulinariske lækkerier dagen også bød på.

Til Karrierekick tog MUSIKKEN en snak med to medlemmer, Johannes Käsbach og Trine Opsahl og spurgte, hvorfor de havde tilmeldt sig karrieredagen i deres lokale afdeling.

Johannes Käsbach. Foto: Per Lange
Johannes Käsbach. Foto: Per Lange

JOHANNES KÄSBACH

Johannes Käsbach er jazzguitarist og sanger. Han spiller blandt andet i bandet Klanglys, der bevæger sig indenfor genrer som jazz, worldmusic og singer-songwriter. Klanglys debuterede med udgivelse i 2021, og har opnået god rotation på P8 Jazz.

Her sætter Johannes ord på sine oplevelse af Karrierekick:

 

Hvilket tilbud benyttede du på Karrierekick?

Jeg benyttede mig af alle dagens tilbud: Styling, fotosession og design coaching.

 

Hvad fik du ud af at deltage?

Jeg syntes, det var superfedt og gik hjem med et smil på læben. Både stylist, fotograf og grafiker var meget professionelle. Og så var der generelt bare rigtig god stemning i huset. Folk var afslappede, og man kunne snakke med hinanden på kryds og tværs. Jeg fik talt med mange andre musikere i løbet af dagen.

Jeg er meget tilfreds med resultatet af de billeder, der blev taget. De er supergode og endnu bedre, end jeg havde kunnet forestille mig. Fotografen Per Lange var meget fleksibel, og jeg fik 5-6 gode billeder med mig hjem fra Karrierekick, som både han og jeg rigtig godt kunne lide.   

Mit råd til andre, der fremadrettet skal benytte fotosession, er, at man skal være indstillet på, at der kun er en halv time til fotografering og en halv time til redigering sammen med fotografen. Det er derfor vigtigt at forberede sig på, hvad man ønsker at få ud af fotosessionen. Det samme gælder for designcoaching, hvor man bør have gjort sig nogle tanker på forhånd om, hvad man ønsker at få ud af timen med grafikeren. Det er vigtigt at begrænse sig til for eksempel kun at kigge på sine sociale medier, få lavet en plakat eller udformet et visitkort, for timen med grafikeren går stærkt.

 

Hvad skal du konkret bruge materialet til?

Mit mål var at få noget andet materiale end koncertbilleder. Jeg havde brug for et godt profilbillede, som jeg kan bruge i markedsføringen af mig som person i sammenhænge, hvor jeg ikke er sammen med mit orkester Klanglys eller andre konstellationer. Jeg vil anvende billederne i e-mails og på sociale medier, og så vil de være oplagt at bruge, hvis jeg spiller solo-koncerter, og der for eksempel skal laves en plakat.

Derfor brugte jeg også timen med grafikeren Sverre Stein Nielsen til at lave en template til en plakat for at få en idé om, hvordan den kunne se ud. På den måde fungerede design coachingen som inspiration samtidig med, at jeg fik et konkret bud på, hvordan en kommende plakat kan se ud. Vi generede otte forskellige idéer ud fra mit nuværende PR-materiale, og de helt nye billeder jeg fik taget til Karrierekick.

At man på Karrierekick kan få lavet professionelle billeder for 200 kroner betragter jeg nærmest som gratis. Det er en rigtig god chance, som jeg helt sikkert vil benytte igen hvis jeg får muligheden. Det er også en perfekt mulighed for at få taget et nyt bandbillede. Der sker jævnligt udskiftninger i bands, og ofte har man måske kun gamle fotos liggende, som ikke er opdateret. Både som solist og som band kan man få rigtig meget ud af en fotosession på Karrierekick.

Trine Opsahl. Foto: Per Lange
Trine Opsahl. Foto: Per Lange

TRINE OPSAHL

Trine Opsahl er harpenist, komponist og terapeut. Hun spiller keltisk harpe og arbejder terapeutisk med sin musik især på hospice. Trine har en certificering som terapeut, som hun anvender oveni sit musikerskab. Hun benytter stort set kun egne kompositioner i sit terapeutiske arbejde, og betegner sig selv som harpe-terapeut. Hun har udgivet syv albums i eget navn og tre albums sammen med sin datter, cellist Josefine Opsahl.

Her sætter Trine ord på sine oplevelse af Karrierekick:

 

Hvilket tilbud benyttede du?

Jeg benyttede fotosession inklusive styling.

 

Hvad fik du ud af at deltage?

Jeg synes det var enormt godt. Jeg har benyttet tilbuddet for nogle år siden, og det har altid været et fantastisk tilbud. De 200 kroner i tilmeldingsgebyr er ingenting i forhold til, hvad DMF giver sine medlemmer. Og det var utroligt dejligt at opleve den hjælpsomhed DMF Hovedstadens ansatte ydede.

Denne gang blev jeg ’presset’ udenfor fremfor en fotosession i lokalet med fotobaggrunde, og det blev virkelig godt. Fotografen Per Lange tog mig med udenfor ved området omkring Panum. Det var nogle meget flotte billeder og helt anderledes end noget, jeg selv kunne have udtænkt. Udtrykket var lidt mere råt og simpelt, men det taler i lige så høj grad ind i det smukke og stærke budskab.

 

Hvad skal du konkret bruge materialet til?

Karrierekick er en flot mulighed for at få taget billeder som jeg kan bruge på min hjemmeside, sociale medier, på en plakat og andre steder. Jeg vil muligvis bruge billederne til mit næste cover, men det ligger lige og summer lidt. Jeg kan godt lide at være tidssvarende. Jeg kan ikke lide at se ud som én på 20 år, når jeg ikke er det. Det er vigtigt både som musiker og som menneske at udstråle det bedste, man kan, der hvor man er lige nu. Jeg kan slet ikke have, at man ændrer ting i Photoshop – det må gerne være mega naturligt. Hvis man ikke kan holde ud at se på sig selv mere, må man vælge noget andet – så må jeg vælge harpen i sig selv.

 

Hvorfor er det vigtigt med denne type arrangementer?

Det er rigtig godt med en anledning til at komme ind i huset på Sankt Hans Torv. Som medlem har man en fagforening som udefra kan virke ret diffus – en kæmpe bygning med en hel masse mennesker, og på den måde ret upersonligt. Men når man kommer ind, oplever man, at det er et lille sted med stor menneskelighed. Man relaterer til hinanden.

Den interesse jeg mærkede til Karrierekick, gør det langt mere oplagt at ringe op, få hjælp og benytte de tilbud, der er. Den nærhed, jeg oplevede, rækker langt ud over selve foto-delen. Et arrangement som Karrierekick skaber simpelthen nærhed til DMF som organisation. Det er en meget rar følelse, og de mennesker jeg mødte i huset, var alle utroligt vedkommende. Jeg følte mig simpelthen meget godt tilpas. Meget fin fagforening!